Lampene vi vil ha i 2017

Som med alt annet følger også lys og lamper trender i markedet. Kulturen og stilsansen vår er i konstant utvikling og teknologien går raskere og raskere fremover. Derfor kan det være smart å hold seg oppdatert på hva som skjer i lampenes verden om dagen, der er det nemlig ganske mye spennende. 2017 er fortsatt ganske ungt og de nye mulighetene står og banker på døren.

Den nye teknologien

Det er ingen hemmelighet for de av oss som følger med at Philips Hue kommer til å bli enda større i 2017. Vi her på lysstoperiet.no har allerede vært på saken og dekket dette tilbudet grundig. Vi vil nok også få se at flere andre typer lamper som anvender seg av sensorer kommer til å bli mer populære i år. Selv om teknologien ikke er splitter ny har den sakte men sikkert kommet seg nærmere allemannseie i det siste. Hjemmet blir stadig mer trådløst og fritt for berøring, fra kraner og dusjer på badet ditt til elektronikken i stuen din. Lys og lamper er absolutt ikke et unntak.

LED-lamper

Det virker som LED-lampene er like populære som alltid. Den klassiske og ikoniske lampen går nok ikke av moten med det første, og det er både praktiske så vel som estetiske grunner til at LED-lamper fortsatt er store over hele verden. En stor og viktig grunn er nok at denne typen lamper er langt ifra grådige med strømmen din. Så LED sparer ikke bare på lommeboken din, men også på miljøet. I tillegg har pærene i LED-lamper ekstremt lang levetid, antageligvis lenger enn noen andre typer som finnes på markedet i dag, med ganske god margin. Og selv om ikke alle er enige i at dette er de peneste pærene å se på så er det allikevel noe klassisk og robust over den for oss entusiaster.

Glødelamper

Flere eksperter og synsere mener at glødelampene kan komme tilbake for fullt i år. Det jobbes nemlig hardt i disse dager på å gjøre glødelampen både kraftigere og med bedre farger enn LED. Nyere svensk forskning har vist at glødelamper ikke besittes av de samme miljøfarlige materialene som LED-lamper inneholder. Produsentene jobber fortsatt for at filteret skal kunne tåle den ekstremt høye varmen i lampen over tid, og de er positive. Materialene vil også være billigere i denne nye typen. Så 2017 ser, unnskyld ordspillet, veldig lyst ut for glødelamper.