Hvor skal man anvende spotlights?


Spotlights er en veldig populær type av lamper og ikke uten grunn. Lampene kan brukes i mange forskjellige rom, og siden man enkelt kan stille inn retningen på dem er de også veldig fleksible. Men ikke alle av oss har funnet ut hvordan vi skal utnytte det fulle potensialet til spotlighten vår. Det første du må gjøre er å finne ut hvilke behov du har og hvilken innstilling av lys som får det beste ut av rommet.

Hva vil du oppnå?

Spotlights er perfekte for å trekke oppmerksomheten mot noe spesifikt i rommet, for eksempel et bilde på veggen, en sittegruppe, et fint veggteppe eller en hylle du ønsker skal være synlig. Men som en generell lyssetting kan det ofte føles litt for sterkt og intenst. Skal du bruke spotlights som hovedlys er det derfor smart å vende lampene mot veggen eller taket. Lyset blir med en gang mye mer behagelig og avslappende og i tillegg du vil slippe at du eller andre blir blendet av å se i retningen av lyset. Det er også mulig å finne skinner for spotlights som gir deg enda mer fleksibilitet og bevegelighet for lysene. De fleste modeller får man også tak i for en rimelig penge. Noen vil nok mene at slike skinner ikke tar seg så bra ut på veggen eller i taket i stua, men visse typer er i hvert fall mer diskrete enn andre.

Spotlights utendørs

Har du vurdert å anvende spotlights utendørs? Dette virker kanskje ikke så vanlig, men ganske mange som eier en middels eller stor hage gjør det. Eksperimentér gjerne med forskjellige farger på lysene for å trekke frem farger i plantene dine. Det krever selvfølgelig at man går til innkjøp av lamper som er beregnet på å brukes utendørs, og at man har plassen til å sette dem opp uten at det blir sjenerende. Å ha en fint lyssatt hage er akkurat like hyggelig som du kan forestille deg. Med de riktige møblene og de riktige plantene i tillegg så kan enhver sommerkveld bli skikkelig magisk. Men husk på å vise hensyn til naboene. “Lekker” det mye lys over til naboens hage er ikke det noe særlig hyggelig. Og er lyset vendt slik at det kan blende naboen gjennom hans eller hennes vinduer er det virkelig ikke bra. Som du ser har ordentlige spotlights absolutt mye å by på om du bruker dem riktig, bare pass på å ikke gå i de verste fellene.