Fiks hyggebelysningen med fine lys


Som du antageligvis allerede er klar over så er lysene dine alfa og omega for stemningen i hjemmet ditt. Dette er en fin kunst, og det finnes ingen fasit som gjelder for alle. Hver person har hver sin smak, og forskjellige situasjoner krever forskjellige typer stemning. Allikevel tror vi at noen gode tips og råd fra oss kan gi deg litt inspirasjon og et godt utgangspunkt.

Levende lys

Det er vel ingen her i verden som ikke liker levende lys, så dette er nok noe som aldri kommer til å forsvinne. Den minste og billigste varianten er telys. Telys er koselig og fleksibelt, du får plass til å sette dem nesten overalt, men de gir ikke fra seg så mye lys i seg selv. Derfor bør du helst tenne flere av dem samtidig, eller kombinere dem med andre lys i rommet. Kubbelys og andre større og tykkere lys som dette koster litt mer, men de varer til gjengjeld også mye lenger. Mange av disse kommer også med forskjellige gode lukter, så her kan du eksperimentere mye. Men de mest populære lysene er fortsatt de klassiske, tynne stearinlysene. Med to eller tre av disse i lysestaker på bordet vil en hver middag bli magisk og romantisk.

Elektrisk lys

Selv om ingenting slår levende lys når det kommer til akkurat kos og hygge, så kan allikevel noen elektriske lys komme ganske nære. Det er nemlig ikke alle elektriske lys som kun har styrke og fokus, det finnes også finesse her i gården.Har du for eksempel lys med en dimmer hjemme kan du virkelig justere stemningen i rommet etter behov. Et lavt dimmet lys i taket er også en perfekt kombinasjon med svake levende lys, som for eksempel telys. Det kan også være behagelig å ha lyset dempet mot slutten av kvelden uansett om du prøver å skape en spesiell stemning eller prøver å omstille deg til å sove. Ellers finnes det også et helt hav der ute med lamper som har forskjellige typer skjermer. En mer eller mindre heldekkende skjerm vil kunne gi deg et mykt og dempet lys i rommet, og om skjermen er i en varm og hyggelig farge gjør det virkelig underverker. Men når alt kommer til alt er det viktigste at lyset i hjemmet ditt passer akkurat ditt behov, og at du har muligheten til å variere lyssettingen din i forskjellige situasjoner.