Behovet for lys på hjemmekontoret


Er du en av de mange som har kontor hjemme? Å ha et hjemmekontor kan både være en velsignelse og en forbannelse. På den ene siden er det behagelig å kunne jobbe fra ditt eget hjem. Du trenger ikke bruke tid og penger på å reise til kontoret hver morgen og hjem hver ettermiddag og du slipper å spise lunchen din fra en matboks eller en kantine. Men på den andre siden kan det også være lett å bli distrahert av andre ting, spesielt om du har familie. For ikke å snakke om hvor lett det er å utsette ting. Men uansett er det veldig viktig at rommet du bruker egner seg som et hjemmekontor. Både skrivebordet og stolen må passe deg ordentlig, og du må kunne ha en dør du kan lukke. Men ikke minst må du ha riktig lys.

Gå for det praktiske

Når det kommer til lyset på et hjemmekontor er kanskje ikke hyggen og stemningen det viktigste. Selvfølgelig skal det være behagelig å jobbe der inne, men det praktiske er det aller viktigste her. Derfor bør du absolutt gå for et skarpt og sterkt lys som er rettet mot det du driver med, og ikke et mykt lys spredd over hele rommet. Det klassiske oppsettet, og det er klassisk for en grunn, er å ha en stor lampe i taket, og en mindre arbeidslampe på skrivebordet som kan justeres. Har du hjemmekontor og dårlig selvdisiplin, eller bare veldig mye å gjøre, kan du fort enda opp med å jobbe mange lange og mørke kvelder. Da er det kjekt å kunne ha en sterk lampe å jobbe under.

De små detaljene

Det er mange små detaljer man kanskje ikke husker på, men som gjør en stor forskjell når man er klar over dem. Plages du for eksempel av at hånden din kaster skygge på arket når du skriver? Flytt lampen din til venstre side om du er høyrehendt, eller høyre om du skriver med venstre, og du er kvitt dette problemet. Kombinerer du arbeidslampen med taklampen blir det også både mindre skygger og mindre belastning for øynene, uansett om du leser eller skriver. Husk også på å vende enten lampen eller dataskjermen vekk fra hverandre, og skjermen vekk fra vinduet om det kommer inn dagslys, så slipper du forstyrrende gjenskinn. Det finnes mange forskjellige lamper der ute som du kan velge til kontoret ditt.